Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een zuinig en duurzaam alternatief voor een cv-ketel.  U draagt niet alleen bij aan uw eigen energierekening, maar ook aan ons klimaat. Maar wat is nou eigenlijk een warmtepompboiler en hoe werkt het?

Wat is een warmtepompboiler?

De warmtepomp van LG haalt net zoals een traditionele warmtepomp een groot deel van zijn energie uit de buitenlucht. Er wordt een deel elektrische energie aan de compressor gegeven en tot wel 75% uit de buitenlucht gehaald. De COP kan wel oplopen tot 3,85 W/W. De warmte die uit de buitenlucht wordt onttrokken, wordt via de compressor naar een hogere temperatuur gebracht, waarmee warm tapwater kan worden gemaakt.

Invertertechnologie van LG

De invertertechnologie van LG is in veel bekende apparaten van LG te vinden, van koelkasten en wasmachines tot de serie airconditioners. Dankzij deze technologie is de invertercompressor enorm energiezuinig en levert betere verwarmingsprestaties en comfort in vergelijking met compressoren met een aan-uitfunctie.

LG warmtepompboiler

Energiebesparend

Met behulp van de toonaangevende DUAL Inverter Compressor bereikt de warmtepompboiler van LG COP 3,85 (270 l) en COP 3,50 (200 l), een topprestatie in efficiëntie. De DUAL Inverter Compressor kan op lage snelheid draaien (tot 10 Hz) en verbruikt zo 70% minder energie dan een elektrische boiler (250 l, C-klasse).

Krachtig verwarmingsresultaat

De DUAL Inverter Compressor verhoogt in de turbomodus het vermogen van de warmtepomp tot een 30% snellere opwarmingstijd voor koud water in vergelijking met de automodus.

 

Snel & krachtig water verwarmen

In de turbomodus kan de compressor op hoge snelheid draaien (tot 80 Hz) en tegelijk verwarmen. De doeltemperatuur van het water wordt zo 30% sneller bereikt dan in de automodus. Bovendien kan in het geval van een lege tank in de turbomodus de tank na één uur met 25% warmer water gevuld worden dan in de automodus.


Slimme opwarm logica

De slimme opwarm logica in de warmtepompboiler zorgt ervoor dat er altijd een back-up is naast de compressor met één van de twee
elektrische verwarmingselementen en hierdoor wordt de boiler slim opgewarmd. Het water wordt eerst bovenin verwarmd en daarna pas
onderin, wat resulteert in 30% sneller opwarmen van de boiler.

 

Laag geluidsniveau

Door gebruik van een BLDC-ventilatormotor en de DUAL Inverter Compressor wordt het geluidsniveau teruggebracht tot 38 dBA en ontstaat een comfortabele omgeving, zelfs bij installatie binnenshuis.

Haier-boiler1-450x450
Haier-1